5%* extra kedvezmény minden kerti játszótérre az START5 kóddal

Fa

minus-circle plus-circle Milyen fát használ a Wickey?

A Wickey által használt, fenyőből vagy lucfenyőből készült impregnált faanyag természetes és fenntartható termesztésből származik, és szabadtéren is különleges tartósság jellemzi. Termékeinket rendkívül stabillá teszi, így gondtalan és biztonságos szórakozást biztosít.

minus-circle plus-circle Aggodalomra adnak okot a fán látható repedések, görcsök és zöldes elszíneződések?

A fa természetes anyag, és nincs két egyforma fa. A kis repedések vagy görcsök ezért meglehetősen gyakoriak. A 4074 DIN szabvány szerint a fa statikáját nem befolyásolják a gerenda hossza vagy vastagsága egynegyedét meg nem haladó kisebb repedések - éppen ellenkezőleg, megmutatják, hogy a fa még mindig működik!

minus-circle plus-circle Miért változik a fa térfogata?

Ha különösen nedves vagy száraz körülmények között tárolják, a fa kissé tágulhat vagy összezsugorodhat. Ez nemcsak ártalmatlan, hanem jó is, mert a fa képes az időjárási és környezeti hatásoknak optimális módon ellenállni.

minus-circle plus-circle A játszótéri játékomon néhol fehér/zöldes foltok vannak. Ez penész?

Ha Wickey termékén apró foltokban fehér vagy zöldes elszíneződés észlelhető, ne aggódjon: előfordulhat, hogy a fából és az impregnálásból származó sók felhalmozódnak és kicsapódnak a felületen. Nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja ezeket a foltokat. Ha mégis zavarják, az érintett területeket egyszerűen lecsiszolhatja egy kicsit.

minus-circle plus-circle Mi a nagy nyomáson impregnált tömör fa?

Az általunk használt fa éveken át tartó szórakozást biztosít és ennek garanciája, hogy tartós legyen. Ezért a fát nagy nyomáson impregnáljuk. Ennek során nagy nyomás alatt védősókat nyomunk a fába. Ennek eredményeként a fa tartós védettséget kap a rovarok, gombák, penész, rothadás, valamint a talajjal és a vízzel való állandó érintkezés ellen.

minus-circle plus-circle Normális, hogy a fa nedves?

A nedvesség miatt általában nincs ok az aggodalomra: a tapasztalatok azt mutatják, hogy eltarthat egy ideig, amíg az impregnálás okozta nedvesség teljesen eltűnik a fából. Az viszont fontos, hogy a fát az átvétel után azonnal kicsomagolja és az összeszerelésig száraz helyen tárolja.

minus-circle plus-circle Bemázoljam a kerti játszóteremet és ehhez melyik lazúr a legalkalmasabb?

A fánkat nem szükséges extra lakkal vagy lazúrréteggel bevonni. Az időjárásálló, nagy nyomású impregnálásnak köszönhetően optimális védettséget kapott a szél és az időjárás ellen. Ha ennek ellenére szeretné egy védő lazúrréteggel bevonni, ezt természetesen megteheti a DIN EN 71 szabvány 3. részében felsorolt speciális tartós festékek vagy lazúrok egyikével. Ezek a festékek ártalmatlanok a gyermekekre és a környezetre.

minus-circle plus-circle Festhetem vagy lakkozhatom a játszótéri játékokat?

Ha játszóterét szeretné kicsit felfrissíteni vagy megváltoztatni, annak semmi akadálya! A jótállás megőrzése érdekében azonban legyen tekintettel a következőkre: a fa minőségének és tartósságának megóvása érdekében csak olyan vékony lazúrfestékeket és tartós védőfestékeket használjon amelyek rendelkeznek a DIN EN 71 szabvány 3. részének megfelelő minősítéssel. Ezek a festékek nem jelentenek veszélyt a gyermére, és biztonságosságukat gyermekeknél tesztelték.
Tipp: a festést megelőzően csiszolja át a fát egy csiszolópapírral. Egy durva felületen a festékek egyrészt jobban tapadnak, másrészt így a szennyeződéseket is eltávolítja a fa felületéről.

minus-circle plus-circle Hogyan tüntethetem el a zöldes foltokat?

A fa nagy nyomáson történő impregnálása és állandó tágulása-zsugorodása miatt előfordulhat, hogy kis foltokban só csapódik ki a felületen. Ezt egyszerűen lecsiszolhatja, de ha nem zavarja, úgy is hagyhatja.

minus-circle plus-circle Mit tehetek a fajátékok tágulása és zsugorodása ellen?

Ha a fa nedves lesz vagy hosszú ideig tárolják, a térfogata kissé megváltozhat. Ennek elkerülése érdekében tárolja száraz helyen, de ne túl sokáig. Ugye nem akarja, hogy gyermekeinek túl sokáig kelljen várniuk a vadonatúj Wickey játszótéri játékokra?

Betöltés...

összehasonlítása Termékek

chevron-right