Az ünnepek miatt a termékoldalakon feltüntetett szállítási idők változhatnak.

Felépítés és biztonság

Hol találom meg az összeszerelési útmutatót a Wickey játszótéri játékomhoz?

Az összeszerelési utasításokat a rendelt termékkel együtt, a mellékelt csavartasakban küldjük el. Ha a várakozásokkal ellentétben nem kapta meg, kérjük, forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz az [email protected] címen, és újra elküldjük önnek.

Mennyi idő szükséges a játszótéri játék felépítéséhez?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a részletes szerelési utasításoknak köszönhetően az összeszerelés egy másik segítő kézzel gyors és egyszerű: ökölszabályként és az ön ügyességétől függően a betonozást nem számítva körülbelül 6 órára van szükség a legkisebb kerti játszóterünk felépítéséhez. A nagyobb kerti játszótér felépítéséhez javasoljuk, hogy vegye igénybe két másik személy segítségét. Akkor 8 munkaóra alatt elkészül. És ha a barátai már ott vannak, maradhatnak egy kellemes vacsorára.

Milyen anyagokra van szükségem az összeszereléshez?

A deszkákat és az oszlopokat készre fűrészelve, a szükséges csavarokkal és fedőkupakokkal szállítjuk. Az összeszereléshez a következő szerszámokra lesz szüksége:

Tipp: a mellékelt csavarok rögzítésekor ügyeljen a megfelelő bitméretre, hogy elkerülje az idő előtti rozsdásodást és károsodásokat.

Mikorra szervezzem meg az összeszerelést?

Az összeszerelés megszervezése előtt győződjön meg arról, hogy a rendelését hiánytalanul és kifogástalan állapotban kézbesítették. Ezzel energiát, időt és pénzt takarít meg, és a segítői nyugodtan mehetnek önhöz szerelni.

Az utasításokban leírtaktól eltérően is felépíthetők a játszótéri játékok?

A fő elemet, tehát a kerti játszótér törzsét úgy kell felépítenie, ahogyan az az összeszerelési útmutatóban le van írva. A konstrukciót érintő bármely más változtatás a saját felelősségére történik, és nem csak a garanciát érinti, hanem veszélyeztetheti gyermekei biztonságát is. Sok játszótér tükörképként is felépíthető. Ez azt jelenti, hogy a kiegészítők, például a csúszda vagy a mászófal egymással felcserélhetők. Ha nem biztos benne, hogy ez a megvásárolt játszótéri játékra is vonatkozik-e, az ügyfélszolgálatunk szívesen segít önnek.

Hogyan szerelhetem fel a vízcsatlakozást a csúszdámra?

Az összeszereléshez egy fúróra, illetve egy 4 mm átmérőjű, legalább 5 cm hosszú fúrószárra van szükség. Emellett szüksége lesz finom csiszolópapírra is a csúszda felületén képződött sorják lecsiszolásához. A vízcsatlakozáshoz fél hüvelykes tömlő és a rögzítésére szolgáló tömlőbilincs szükséges.
Figyelem: kérjük, vegye figyelembe, hogy csak a 175 cm-es, 220 cm-es és 300 cm-es hullámicsúszdánk rendelkezik vízcsatlakozással.

Wateraansluiting

A csúszda hátsó oldalán egy csatlakozócső található, amely jelzi a vízcsatlakozás helyét. Alulról vezesse a fúrószárat a csövön át, majd kezdje meg a lyuk kifúrását. A keletkező sorja a fúrószár levétele után távolítható el. A furat szélén képződött szilánkokat finom csiszolópapírral óvatosan csiszolja le.
Tipp: Csiszoláskor ne gyakoroljon túl nagy nyomást a felületre, nehogy megkarcolja a csúszdát. Ezután csavarja a félhüvelykes tömlőt a csatlakozócsőre, majd rögzítse a tömlőbilinccsel. És kezdődhet a vízi móka!

Milyen talajjellemzők szükségesek a játszótéri játékok stabil felállításához?

A legjobb, ha a Wickey játszótéri játékokat egy sík felületen építi fel. Erre a célra kiválóan alkalmasak az állvány körül elegendő helyet biztosító füves vagy homokos területek. Keményebb talaj esetén javasoljuk gumilapok leterítését.

Hogyan rögzíthetem a játszótéri játékokat a talajban?

Még ha a játszótéri játékok stabilnak és biztonságosnak tűnnek is, javasoljuk, hogy a gyermekek biztonsága érdekében mindegyiket rögzítse a talajhoz. Ez fokozza a játékok vagy a hinta stabilitását. Minden földhorgonyt a mászóvár oszlopaihoz kell csavarozni, ami - a választott földhorgonytípustól függően - kívülről nem látható. Általában azt ajánljuk, hogy a játék minden talajba állítandó oszlopát rögzítse a talajhoz. A létrákat és a mászófalakat egyaránt 2-2 földhorgonnyal kell rögzíteni. A földhorgonyok szükséges darabszámára vonatkozó további információkat az egyes termékleírásokban találja.

Tipp: a horgonyzóvasaink az összes játékhoz tökéletesek.

Milyen földhorgonyokat használjak, és ezek mellékelve vannak-e a játszótéri játékhoz?

A földhorgonyokat önnek kell a játszótéri játékhoz megrendelnie. Tekintse meg a játék termékoldalát: ott látni fogja, hogy milyen és hány földhorgonyt ajánlunk a megrendelni kívánt termékhez.

Hogyan kell a földhorgonyt betonba ágyazni?

Betonba ágyazás

Horgonyzóvas

Kell tartani biztonsági távolságot a felépítésnél?

A fák, sövények vagy falak, nem csak a játékot zavarják, hanem sérülésveszélyt is jelentenek. Ezért javasoljuk, hogy a játszótéri játékok körül tartson 2 m biztonsági távolságot, hogy gyermeke biztonságosan és gondtalanul játszhasson. Ezt a távolságot mérje a legkülső ponttól, azaz a kerti játszótér vagy a hinta legszélső oszlopától.

Hány gumilapra van szükségem, és hova kell őket leterítenem?

A sérülésveszély csökkentése érdekében gumilapok használatát ajánljuk. Mindig jobb, ha a játszótéri játékok alatt egy puha és ütéscsillapító réteg van. Nálunk a gumilapok 50x50 cm-es méretben kaphatók. Minimális javasolt darabszám:

  • 4 darab minden mászófal / mászólétra elé
  • 2 darab minden csúszda elé
  • 6 darab minden hintaülőke alá
  • 4 darab minden mászókötél / mászóháló alá
  • 4 darab minden kötéllétra alá

Gumilap